Aktualno / Zajednice

AVE MARIJA

O zajednicama koje djeluju unutar Obnove u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije

Vrijeme susreta: ponedjeljkom u 19:30 sati

Mjesto susreta: dvorana župne crkve sv. Maksimilijana Kolbea na Bijeniku

O nama:

Molitvena zajednica Ave Marija djeluje u okrilju župe svetog Maksimilijana Kolbea na Bijeniku kao otvorena zajednica i kao dio Obnove u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije. Zajednicu prati duhovnik fra Tomislav Cvetko, a voditelj zajednice je Damir Zukan. Zajednica broji 15 članova, a na same susret dolazi veći broj vjernika. Od 2012. godine zajednica ima zajednički susret sa zajednicom Sveti Mihovil.
Zajednica služi i pomaže ljudima da žive svoje živote tražeći volju Božju, vođeni Duhom Svetim.
Zajednica želi stalno obnavljati iskustvo izljeva Duha Svetoga i živjeti mentalitet pedesetnice uz korištenje i njegovanje darova Duha Svetoga, karizme za izgradnju crkve, župe, pojedinca,našeg naroda.
Naša zajednica nosi ime Ave Marija i njeguje marijansku karizmatsku duhovnost i dio je obitelji zajednica monfortanaca.
Promatrajući Mariju i učeći od nje želimo živjeti volju Božju: Neka mi bude po riječi tvojoj!

Vizija:

dovesti ljude do iskustva osobnog susreta sa živim Bogom, jer njegova želja je voditi nas i usmjeravati da otkrijemo vlastiti poziv i poslanje i življenja mentaliteta pedesetnice, živeći puninu života u sili Duha Svetoga i koristeći karizme služeći u ljubavi svim potrebitima. Težimo se približiti Isusu Kristu, da ga ljubimo, živimo svakodnevno predanje i da ga nasljedujemo. Želimo živjeti plodove molitava, živjeti novi život, obratiti se, prije svega iz dana u dan biti bolji, slaviti Gospodina, prihvaćati, ljubiti, služiti bližnjima, otvarati se poticajima Duha Svetoga, raditi na sebi i živjeti u Isusu.

Susreti Zajednice:

- sastoji se od slavljenja Gospodina pjesmom i svirkom, od hvaljenja, blagoslivljanja, zahvaljivanja.
- Pokajanja za naše grijehe, slabosti, propuste...
- Razmatranja Božje Riječi
- osluškivanje što nam progovara Gospodin
- korištenje i njegovanje karizmi koje smo primili
- nagovor ili pouke
- rad u grupama
- zagovornička molitva
- svjedočanstva (što je Gospodin učinio)
- agape i druženje

Povijest zajednice:

Zajednica nastaje u jesen 2004. godine kao plod početnih prvih molitvenih susreta i služenja zajednice sv. Mihovil uz duhovnu pratnju i podršku duhovnika p. Mihovila koji su se održavali u kapelici samostana monfortanaca na sv. Duhu. Tada se osniva nova zajednica koja dobiva ime Ave Marija. Kroz zajednicu je prošlo preko 250 članova koji su primili iskustvo molitve za izljev Duha Svetoga. Prvi izljev za zajednicu je bio u svibnju 2005 godine.
Organizirali smo veliki broj duhovnih obnova, seminara, hodočašća...
Karizma i poslanje zajednice su: zagovornička molitva, služenje ljudima u potrebi, služenje crkvi, narodu koristeći darove Duha Svetoga, karizme, a povrh svega u ljubavi.

„Kao Isusovi učenici pozvani smo rasti u svetosti po sili i snazi Duha Svetoga, da se plodovi Duha Svetoga očituju u našem životu, ljubav prema Božjoj riječi i predanje služenju Gospodinu kamo god nas on poziva.“

Galerija fotografija: