Aktualno / Zajednice

Molitvena zajednica Maranatha

O zajednicama koje djeluju unutar Obnove u Duhu Svetom zagrebačke nadbiskupije

Osnovno o zajednici

Molitvena zajednica Maranatha je karizmatska zajednica otvorenog tipa i pripada Obnovi u Duhu Svetom Zagrebačke nadbiskupije. Susreti se održavaju srijedom u 19,30 sati, u dvorani Milosrdnog Isusa u crkvi sv. Križa u Sigetu.

Zajednica djeluje u Sigetu od 2000. godine. Kroz to je vrijeme kroz nju prošlo više od tisuću ljudi, a nekoliko je stotina završilo seminar života u Duhu i primilo izljev Duha Svetoga. Trenutačno zajednica broji šezdesetak aktivnih članova koji su – prema svojim karizmama i afinitetima te ovisno o potrebama zajednice – organizirani u četiri tima, a jednom mjesečno imaju i zajednički zatvoreni susret. Zajednicu vodi pastoralno vijeće od deset članova; duhovnik je fra Smiljan Dragan Kožul, O.F.M.

Poslanje zajednice je dovoditi ljude do susreta sa živim Isusom kroz karizmatsku duhovnost, pružati specifičnu pomoć osobama u potrebi, posebno bolesnima, te pomagati duhovniku zajednice u programima Pokreta Krunice za obraćenje i mir.

Na susretima srijedom okupi se oko sto i pedeset osoba. Susret započinje kratkom uvodnom molitvom a zatim se razvije slavljenje i pohvale Gospodinu. Slijedi zaziv Duha Svetoga i molitva ili meditacija te razmatranje na temelju čitanja iz Biblije. U Godini vjere duhovnik p. Smiljan svaki puta obrađuje i teme iz Katekizma katoličke crkve. Zadnje srijede u mjesecu je sv. misa i klanjanje.

Posebni programi namijenjeni su duhovnom rastu aktivnih članova zajednice i jačanju zajedništva među njima te pripremi novih članova za pristup karizmatskoj obnovi.