Aktualno / Zajednice

Sv. Mihovil

O zajednicama koje djeluju unutar Obnove u Duhu Svetom zagrebačke nadbiskupije

Osnovno o zajednici

Vrijeme susreta: utorkom u 19:30

Mjesto susreta: dvorana župne crkve sv.Maksimilijana Kolbea - Bijenik

Zajednica Sv. Mihovil nastala je iz spontanog okupljanja vjernika laika u formi kućnih grupa. Mladi vjernici laici su se upoznali za vrijeme godišnjih odmora u ljeto 2002.te na molitvenim susretima u Trogiru i Splitu gdje im žive obitelji. Nastavili su se okupljati u Zagrebu gdje su živjeli i radili te su im se priključili prijatelji. Nakon što je broj nazočnih na molitvi postao veći od 20, a broj zainteresiranih za sudjelovanje rastao, odlučili su se moliti i osluškivati za odluku kojem se svećeniku obratiti za vodstvo. Pater Filipović je radosno otvorio vrata samostana i svoga srca te je ubrzo zajednica koja se okupljala petkom brojila 100-injak članova.
Zajednica Sveti Mihovil gaji marijansku karizmatsku duhovnost.
Članovi zajednice Sveti Mihovil sudjelovali su u osnivanju više zajednica na području Zagrebačke nadbiskupije.
Voditelj zajednice je od formalnog osnivanja 2002. do 2006. bio Lordan Ljubenkov (koordinator obnove u Duhu Svetome (ODS) i prvi predstavnik ODS-a u Uredu za pokrete i udruge Zagrebačke nadbiskupije 2005.-2007.)Drugi voditelj zajednice je Davor Matić od 2006.-2008. koji je bio koordinator za centar monfortanaca u ODS-u u isto vrijeme. Sadašnja voditeljica zajednice je Snježana Rosić i sadašnji duhovnik je fra Tomislav Cvetko.Zajednica danas broji desetak članova i ima zajedničke susrete sa zajednicom Ave Maria na Bijeniku.
Zajednica Sv.Mihovil njeguje zagovorničku molitvu za potrebite posebno koje imaju potrebu za ozdravljenjem i oslobađanjem.

S T A T U T Obnove u Duhu Svetome Zagrebačke nadbiskupije

preuzimanje...

Teološke i pastoralne smjernice molitvenih zajednica

preuzimanje...