Izljubi sve po raju brate Marino

Anita i Petar Jurčević

Ljubljeni brate Marino, nisam te poznavao prije tvoga obraćenja, osim iz tvojih svjedočenja koja si rado dijelio s nama. I tada si naglasak stavljao na ljubav tvoga Isusića i Majčice Marije koji te nikad nisu napuštali. Kad si ih upoznao, prigrlio si ih uzeo za ruku i tada ti njih nisi puštao. Gorio si i izgorio za Krista. Bio si domoljub i rodoljub. S četvrtom si brigadom među prvima ušao u Knin. Godinama poslije opet si bio ratnik koji je došao u Knin ovaj put umjesto puške tvoje oružje bila je krunica. U svakoj prigodi svjedočio si vjeru u Isusa Krista. Bio si najbolji radnik u vinogradu naše zajednice sv. Ivan od Križa u koju si baš ti doveo najviše članova. Mnoge si osvajao svojim osmjehom i zagrljajem koji je bio zaštitni znak naše zajednice. Nitko nije mogao proći pored tebe na susret a da ga ne zagrliš i poželiš dobrodošlicu na dolasku a na odlasku su svi dobili zadatak - izljubi sve po kući.
Tvoja briga za život čovjeka od začeća do prirodne smrti bila je nedostižna. Prvi si bio u molitvi pred bolnicom, prvi si bio u žurbi da Joku dovedeš na zajednicu. Po Kaju si išao do Drniša i nazad samo da je dovedeš na naše susrete Dođi i vidi. Moga bi ovako nabrajati jako puno, ali ne treba, svi koji su te upoznali znaju to. Sada ćeš "dosađivati" svaki dan Isusiću i Majčici donoseći im u molitvi svakoga od nas.
A u međuvremenu izljubi sve po raju.

Plačemo jer nisi tu s nama, živ svojim tijelom, ali se u isto vrijeme radujemo jer znamo da život nisi izgubio. Ti živiš brate i uvijek ćeš živjeti jer si život primio od izvora života, Isusića kako si ga od milja zvao. 
"Tko izgubi život svoj poradi mene taj će ga naći."
Ti si našao život jer si ga gubio služeći nesebično poput učitelja i sijući rasipno poput Oca. Bio si rasipni sin koji se vratio, a onda si postao stariji sin koji je služio. Uzeo si najbolje od dvojice braće i postao sin koji je po srcu i volji Očevoj. Hvala ti brate za svjedočanstvo koje budi nadu, koje potiče i podiže.

Dragi prijatelji,
ispraćaj našega brata Marina biti će u ponedjeljak na Lovrincu u 14h.
Sveta misa zadušnica biti će odmah iza sahrane u župnoj crkvi sv. Mihovila na Kamenu u 15.30h.
Nakon sv. Mise zajednica sv. Ivan od Križa održat će kratki program u sjećanje na brata Marina.

Anita i Petar Jurčević

Pogledajte emisiju u kojoj je gostovao Marino Kovačić