Služba zagovorne molitve – KKODS

Služba zagovorne molitve KKODS pokrenula je projekt koji ima za cilj uspostavu mrežezagovornikakoji zagovaraju na sličan način za istu nakanu. 

Projekt je svojevrsni nastavak “30 dnevne molitve za Domovinu“koja će se i dalje odvijati od 06.07. do 04.08. i u koji će se priključivati svi zainteresirani pojedinci vjernici u Hrvatskoj i svijetu.

Glavna nakana zagovorne molitveje: produbljivanje vjere i obnova krsne milosti u Hrvatskom narodu. Molimo za novi izljev Duha Svetog tj.“Krštenje u Duhu Svetom” svakog kršćanina - posebno mladih.

Mi kao Obnova u Duhu Svetom smo se osvjedočili u snagu zagovorne molitvete koje sve plodove ona može donijeti kako u osobnom životu tako i u životima naših obitelji, zajednica, župa…

Kroz povijestimamo brojna svjedočanstva o velikom jedinstvu i snazi koju su hrvatski vojnici imali usljed snažne zagovorne molitve naspram brojčano nadmoćnih neprijateljskih vojski, jedni od primjera su:

  • Nikola Jurišić u obrani Kisegasa 700 vojnika obranio grad pred 140 000 neprijateljskih vojnika po zagovoru sv.Martina

  • UDomovinskom ratuuz molitvu krunice obranjena je i oslobođena naša Domovina

Također snažan primjer kolika je snaga klanjanja POS-om je:

  • Grad Juarez, Meksiko, koji je slovio kao jedan od najopasnijih gradova na svijetu, dnevno je stradavalo po 40 ljudi zbog obračuna bandi. Vlč. Hileman je 2013 zajedno s misionarima otvori prvu kapelicu sa 24 satno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, situacija se vidno mijenja tako da je u 2015 stopa ubojstava pala sa 3766 na 256.

Cilj ovog projektaje podići što veću i snažniju mrežu zagovornika u Hrvatskoj i svijetu koji će zagovarati svaki dan za našu Domovinu.

Svatko je pozvanda se priključi iz ljubavi prema Domovini, narodu i da doprinese svojim naizgled malenim djelom velikom djelu koje je Gospodin za nas pripremio.

Projekt se sastoji od tri vida sudjelovanja u njemu kao:

1. POJEDINCI- 

Pojedinci mole jedan dan na nakanu u mjesecu - post, krunica, misa.

2. ZAJEDNICE – RAZNE DUHOVNE STVARNOSTI

Na svojim susretima jedan dio susreta vjernici zagovaraju na nakanu.

3. ZAJEDNIČKA KLANJANJA U ŽUPAMA

U gradovima i mjestima treći petak u mjesecu se organizira zajedničko klanjanje.

Zajednice Nacionalne službe zajedništva KKODS-apodižu mrežu zagovornika te se danas diljem naše domovine u brojnim župama organizira treći petak u mjesecu klanjanje pred POS-om, a ujedno se kroz post, molitvu krunice i Svetu misu neprekidno svaki dan zagovara za našu Domovinu. 

Zagovorna molitvamože promijeniti duhovnu stvarnost u našoj zemlji i izliti blagoslova na naš narod.

Kroz molitvuGospodin nas oblikuje, polako se mijenja naše srce i počinjemo gledati drugim očima, očima pravednim punim vjere, nade, i ljubavi.

Kroz našu molitvu zagovaranjamijenjaju se i srca drugih ljudi, i polako naša zemlja dobiva drukčije obrise, Gospodin odnosi sve ono loše i izlijeva blagoslov.

Svaka molitvajedno je svjetlo koje obasjava tamu, nadilazi ono što je nama ljudima nedostižno, nemoguće pretvara u moguće. Što je više tih malenih srdaca koje gore u molitvi, svjetlost je jača i tama nestaje.

Zagovorna molitvaće nositi naše obitelji, naše zajedništvo, svakog pojedinca u našoj zemlji do Krista. 

Želimo da Gospodin na ovu našu lijepu zemlju izlije obilje blagoslova, na svim poljima našeg društva, prvenstveno u našim obiteljima, društveno, ekonomskim i političkim sferama naše Domovine. 

Ako u svome srcu i u srcima svoje molitvene grupe, zajednice, domova, župe osjećate poziv da se priključite ovom projektu i budete dio zagovorne molitve za Domovinu molimo vas da nam se prijavite kako bismo vam mogli poslati detaljnije informacije o samom projektu tako da svi zajedno na što jedinstveniji način u svojoj različitosti zagovaramo za našu domovinu Hrvatsku. 

Kontaktirajte nas putem službenog email: ods.zagovorna@gmail.com

Odazovimo se pozivu na koji nas poziva i sam Papa Franjo:

“Očekujem od vas da dijelite sa svima u Crkvi milost Krštenja u Duhu Svetome.“