Susret zajednica Obnove u Duhu Svetom u Sv. Jeronimu

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom

Zagreb, 9. prosinac. 2013.

Susret zajednica Obnove u Duhu Svetom (ODS) održan je u župi Sv. Jeronima u Maksimiru dana 09.12.2013. godine. Susret je započeo uvodnim pozdravom i razmatranjem riječi pape Franje po kojima je o. Zdravko Barić govorio o Božjerm pogledu ljubavi prema svakoj osobi, kako nas pogledom ljubavi Bog gleda u lice. Naš je poziv biti ljubljen. Što Bog govori svakom čovjeku? Ti si meni važan, volim te i računam na tebe. To razumijeti, osjetiti to je tajna naše radosti. Budimo preobraženi ljubavlju, jer samo nas ljubav mijenja. Također je o.Zdravko Barić govorio o majci Božjoj koja je naša majka, o posveti Mariji i učincima posvete te je zaključio da smo svi mi dionici njezinih milosti i ljepota i duhovnog bogastva.

U nastavku slavljenjem Gospodina uz molitvu i pjesmu, koje je predvodila zajednica Magnifikat ušli smo u molitvu za novi izljev Duha Svetoga, te u tišini osluškujući što nam to Gospodin govori.

Marko Blagović održao je pouku na temu Identitet Obnove u Duhu, tko smo mi i kamo idemo? Govorio je o iskustvu koje je doživio na seminaru za voditelje ICCRS-a u Rimu, te govorio povijesti nastajanja pokreta Obnove i kako on danas funkcionira.

Središte pouke je bilo o glavnim karakteristikama, temeljima pokreta Obnove, o milosti novog izljeva Duha Svetoga, o karizmama, o slavljenju i klicanju, kao i o važnosti zajedništva.

Nakon pouke uslijedilo molitva za novi izljev Duha Svetoga, da upravo po njegovom vodstvu živimo temeljne milosti pokreta Obnove.

ŽIVIO ISUS! ALELUJA! SLAVA ISUSU!

Susret je završio zajedničkim druženjem uz okrjepu koju su pripremili članovi zajednica Bezgrešno srce Marijino i Gorući Grm.