Susret zajednica Obnove u Duhu Svetom u Sv. Jeronimu - ožujak 2014.

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom

Susret zajednica Obnove u Duhu Svetom (ODS) održan je u župi Sv. Jeronima u Maksimiru dana 10.03.2014. godine. Susret je započeo uvodnim pozdravom i blagoslovom o. Zdravka Barića, nakon čega je, kao uvod u susret, uslijedilo razmatranje liturgijskog vremena Korizme.

Dopustimo da nas zahvati duh korizme. Duh Sveti tebe treba uvesti u korizmu. Ti možeš odlučiti da ćeš nešto raditi za vrijeme korizme, možeš nametnuti neku pokoru, odricanje, nešto pojačati i to je dobro. Ali važnjije je da ti Duh Sveti nametne pokoru, da ti Duh Sveti nametne korizmu, da te DuhSveti uvede u korizmu. Neka te Gospodin nadahne što ti to trebaš činiti kroz ovo korizmeno vrijeme. Što moraš baš ti konkretno činiti? Koja je svrha Korizme! Rekao je p.Zdravko Barić duhovnik Obnove u Duhu Svetom.

Slavljenje Gospodina uz molitvu i pjesmu, pohvale, klicanje animirala je zajednica RUAH ADONAI iz kojeg smo ušli u molitvu za novi izljev Duha Svetoga, te u tišini osluškujući što nam to Gospodin govori. Došla je riječ Božja iz knjige proroka Izaije koja nas poziva na novi život u Bogu. Proročka riječ nas poziva molitvu i blagoslivljanje, kao i da srce obrežemo živom Božjom riječju.

Nakon toga, pouku na temu Obraćenje i molitva srca, uz praktičnu primjenu molitve održala je Anđelka Ištuk voditeljica zajednice Ruah Adonai. U svom nagovoru istaknula je kako je OBRAĆENJE jedan mistični trenutak neba objavljen svakom čovjeku, grešniku i na obraćenje je pozvan svaki od nas. Obraćenje traje čitav život i nikad nismo dovoljno obraćeni. Bog svakog od nas poziva na OSOBNU MOLITVU. Bez osobne molitve ne možemo imati vjeru srca. Svi smo pozvani na MIR. Kao što je Gospa rekla: Evo me, tako se i mi možemo otvoriti miru. Otvaramo se miru tako što krotimo naše tijelo. Najveća bitka koju vodimo, vodimo sa samim sobom. Zlo nas napada iz naših vlastitih srca, a ne od nekoga drugoga.

Na kraju molitvenog susreta imali smo priliku čuti svjedočanstvo monfortanca o. Mihovila Filipovića o njegovom služenju zajednicama Obnove u Duhu Svetom u Poljskoj.

Susret je završio zajedničkim druženjem uz okrjepu koju su pripremili članovi zajednice RUAH ADONAI.

SLAVA TEBI KRISTE BOŽE!!!