Susret zajednica Obnove u Duhu Svetom u Sv. Jeronimu - svibanj 2014.

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom

Mjesečni molitveni susret zajednica Obnove u Duhu Svetom (ODS) održan je 12.05.2014. godine u župi Sv. Jeronima u Maksimiru. Susret je započeo uvodnim pozdravom i molitvom, te kratkim crticama iz života našeg Hrvatskog sveca Leopolda Mandića koji je predvodio koordinator ODS-a Damir Zukan. Središnja tema ovog susreta bila je ISKUSTVO DUHA SVETOGA. O Duha Svetom govorio je fra Tomislav Cvetko, duhovnik zajednica Ave Marija i Sveti Mihovil.

Iz njegovog nagovora izdvajamo sljedeće:

Gdje je Bog? Bog je u blagoslivljanju, Bog je u slavljenju!
Moje iskustvo, kao i tvoje iskustvo o Duhu Svetom nije ne bitno, ali prije svega i iznad svega je bitno što nas uči Sveta Crkva katolička.
Kroz povijesni pregled očitovanja Presvetog Trojstva upoznavali smo djelovanja Duha Svetoga u Starom zavjetu, u Isusovom životu, u životu prve Crkve.
Prvo se očitovao Bog Otac u Starom zavjetu, onda kao združeno poslanje Isusa i Duha Svetoga, a onda na kraju potpuno očitovanje Duha Svetoga kao treće Božanske osobe.
Što je Crkva u odnosu na Isusa Krista? Tijelo Isusa Krista!
Što je Crkva u odnosu na Duha Svetoga? Hram Duha Svetoga!
Krist je glava, On je pomazan oduvijek, On je Krist i On to pomazanje daje svojim učenicima, Crkvi.
Mi kao Crkva ili Krist kroz nas nastavlja se isto pomazanje Isusa Krista, združeno poslanje Isusa po Duhu Svetom. Koje je to poslanje? Dovesti sve ljude u zajedništvo svetoga Trojstva, naviještajući Isusa Krista, evangelizirajući.

U nastavku svoga nagovora fra Tomislav Cvetko svjedočio je o svojem iskustvu vodstva Duha Svetoga, kako mu se moli i kako živi svoju svakodnevnicu.
Na kraju nagovora postavio je pitanje svima:
Što ćemo ostaviti kroz povijest? Što će o nama povijest reći?
Reći će da su oni bili učinkoviti po tim i tim plodovima.
Da možemo reći da pokret Obnova u Duhu polučila je mnoge svete brakove, svete muževe, svete žene, polučila je mnoge obitelji s mnogobrojnom djecom, dali su mnoge svećenike, mnoge misionare, mnoge evangelizatore.
Kruna savršenosti je proliti svoju krv za Crkvu, za brata i sestru, dati život, dati svoje ideje, svoje trpljenje, dati svoj križ.
Umri za brata, za sestru, umri za Crkvu. Daj život da bi ga našao u Bogu.
Važno je moliti se Duhu Svetome da rastemo u tome.

Molitveni susret je završio u zajedničkom klanjanju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.
Slavljenje Gospodina uz molitvu i pjesmu, pohvale, klicanje animirala je zajednica Maranatha iz župe Sveti Križ –Siget

Susret je završio zajedničkim druženjem uz okrjepu koju su pripremili članovi zajednice MARANTHA.

ISUS JE ŽIV! ALELUJA!!!