Susret zajednica Obnove u Duhu Svetom u Sv. Jeronimu - veljača 2014.

Katolička karizmatska Obnova u Duhu Svetom

Susret zajednica Obnove u Duhu Svetom (ODS) održan je u župi Sv. Jeronima u Maksimiru dana 10.02.2014. godine. Susret je započeo uvodnim pozdravom i blagoslovom o. Zdravka Barića, nakon čega je, kao uvod u susret, uslijedilo razmatranje misli i citata našeg blaženika Alojzija Stepinca.

U nastavku susreta, slavljenjem Gospodina uz molitvu i pjesmu, koje je predvodio Dragutin Hrastović i bend Novi život (centar Monfortanci), ušli smo u molitvu za novi izljev Duha Svetoga, te u tišini osluškujući što nam to Gospodin govori. Došla je riječ Božja iz Lukinog evanđelja koja nas poziva na slušanje Božjeg glasa. Šutnja je mjesto gdje čujemo Božji glas, „Trebam tvoje srce koje sluša Moju Riječ“.

Nakon toga, pouku na temu Radost održao je bogoslov Monfortanac Petar Zrinko. U svom govoru istaknuo je bit radosti, odnosno radost življenja u svakodnevici, što nam Biblija govori o radosti i koji su izvori radosti za nas.

Potom je o. Zdravko Barić predvodio molitvu i meditaciju o radosti.

RADUJ SE U BOGU! ALELUJA!

Susret je završio zajedničkim druženjem uz okrjepu koju su pripremili članovi zajednice Krist kralj iz župe Dobri Pastir, Brestje.