Zagovorna mreža za Hrvatsku

Zagovorna Mreža za Hrvatsku i hrvatski narod

Zagovornu Mrežu za Hrvatsku i hrvatski narod pokrenula je Nacionalna služba zajedništva Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetome Hrvatske (NSZ KKODS) u ožujku 2019.

Projekt je nastao kao nastavak molitvene inicijative „30 dnevne molitve za Domovinu“ koja se odvija u razdoblju od 06. srpnja do 04. kolovoza već petu godinu za redom.

Cilj ovog projekta je podići što veću i snažniju mrežu zagovornika u Hrvatskoj i svijetu koji će zagovarati svaki dan za našu Domovinu.

Projekt se sastoji od tri vida sudjelovanja u njemu kao:

Prvi otisnuti prijevod Biblije na hrvatskom jeziku

Sama pojava prvotiska Svetog Pisma na nacionalnom jeziku predstavlja veliki kulturni i duhovni iskorak jednog naroda. U sklopu razvoja hrvatskog prijevoda Biblije posebno se istaknuo Matija Petar Katančić, hrvatski pjesnik, estetičar, književni teoretičar, prevoditelj, leksikograf, arheolog, kartograf, povjesničar, geograf i numizmatičar koji je u Baču u Bačkoj završio franjevački novicijat, a 175 godine zaređen za svećenika. Katančić je preveo Stari i Novi zavjet u cijelosti koji su tiskani 1831. godine u Budimu, a objavljeni 1832.

Izgradnja duhovnog centra u Indiji - Jeevan Jyothi Ashram (Centar Svjetla Života)

Postoje brojna svjedočanstva zagovorne molitve koja su poznata diljem svijeta jedan od takvih je izgradnja  DUHOVNOG CENTRA U INDIJI - Jeevan Jyothi Ashram (Centar svjetla života) kroz koji se očitovala Božja milost kroz zagovornu molitvu.

Cyril John, laik koji  koordinira CHARIS-ovo Zagovornom formacijom i predsjednik je CHARIS-ova podvijeća za Aziju i Oceaniju, on je naime 1996. godine dobio u molitvi sliku jedne zgrade koja je trebala biti centar duhovne obnove u Delhiju. 

Zagovor u Starom zavjetu

Neki od primjera glavnih zagovora u Starom zavjetu uključuju Abrahama koji se zauzeo pred Bogom da ne uništi stanovnike Sodome i Gomore. On je stao između njih i Boga jer je postojao rascjep uzrokovan njihovim grijesima. Abraham je zastupao Sodomu i Gomoru kao da su njegove vlastite i nije odustao dok s Bogom nije ispregovarao da će pronaći čak i deset pravednika u Sodomi i Gomori da spriječi njeno uništenje.

Zagovorna molitva

ZAGOVORNA MOLITVA

Molitveno bdijenje za Hrvatsku i Europu do Duhova

Poziv na molitveno bdjenje za Hrvatsku i Europu "EVO ČINIM SVE NOVO"(Otk 21,5)

Ljubljena braćo i sestre u Kristu!

Pozivamo vas da se uključite u molitveno bdjenje "EVO ČINIM SVE NOVO" (Otk 21,5) .
Molitveno bdjenje započinje 21.04, a završava s bdjenjem uoči DUHOVA 30.05.
U snazi zajedničke molitve izmolimo NOVU PEDESETNICU za naš narod i Crkvu.
Neka Gospodin pošalje Duha svojega i obnovi lice zemlje svoje!
Gospodin čuje vapaj naroda svoga i svoje baštine neće ostaviti! (Psalam 94)

Molitveno bdijenje za Hrvatsku i Europu 01.04. Do 19.04.

Ljubljena sestre i braćo u Kristu!

Pozivamo vas na nastavak molitvenog Jerihonskog bdijenja koje smo započeli 25.03.

Potaknuti mnogima od vas da se molitva nastavi odlučili smo nastaviti moliti i dalje. Pošto Jerihonsko bdijenje ima simboliku molitve u trajanju od sedam dana, nastavit ćemo s molitvenim bdijenjem pod nazivom: DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE! BUDI VOLJA TVOJA KAKO NA NEBU TAKO I NA ZEMLJI! ( Mt 6,10)

Radost nam je podijeliti s vama da su se ovoj molitvi pridružili i drugi narodi Europe: Mađarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Bugarska!

Što je to ZAGOVORNA MOLITVA

Zagovorna molitva prozbena je molba koja nas izbliza usklađuje s Kristovom molitvom. On je jedini Zagovornik kod Oca za sve ljude, osobito za grešnike. On “može do kraja spasavati one koji po njemu pristupaju k Bogu – uvijek živ, da za njih zagovara”

(Heb 7,25). Sam Duh Sveti “zagovara za nas” i njegovo je zagovaranje “za svete” u skladu s Božjim naumima (Rim 8,26-27).

Poziv na Jerihonsko bdijenje - p. Sebastian Šujević, predstavnik duhovnika KKODS-A

Ljubljena braćo i sestre u Kristu!!

Zagovornici za Hrvatsku i hrvatski narod!

Snaga zajedništva u zagovornoj molitvi za Hrvatsku i Europu u ovim trenucima je najpotrebnija!

Vjerujemo da su mnogi od vas pokrenuli ZAJEDNIČKU MOLITVU sa članovima svojih obitelji i tako postali živa Crkva

Zajedno smo se osvjedočili da nas Gospodin poziva na ustrajnu molitvu POKAJANJA, ODRICANJA, POSTA I POKORE ZA OBRAĆENJA hrvatskog naroda i Europe. (Psalam 51)

Link za obrazac "PRIJAVA ZA JERIHONSKO BDJENJE"

Ljubljena braćo i sestre!

Šaljemo vam link za obrazac "PRIJAVA ZA JERIHONSKO BDJENJE" koji možete proslijediti svojim prijateljima, poznanicima, obitelji koji nisu članovi naših zajednica kako bi se mogli prijaviti za Jerihonsko bdjenje!

Članovi KKODSa obrazac ne trebaju ispunjavati jer su oni već prijavljeni od strane voditelja svojih zajednica.

Pages