Zagovorna Mreža za Hrvatsku i hrvatski narod

Zagovorna Mreža za Hrvatsku

Zagovornu Mrežu za Hrvatsku i hrvatski narod pokrenula je Nacionalna služba zajedništva Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetome Hrvatske (NSZ KKODS) u ožujku 2019.

Projekt je nastao kao nastavak molitvene inicijative „30 dnevne molitve za Domovinu“ koja se odvija u razdoblju od 06. srpnja do 04. kolovoza već petu godinu za redom.

Katekizam Katoličke Crkve nas uči da „zagovarati znači iskati nešto u prilog drugoga, poslije Abrahama, vlastito je srcu koje je u suglasju s Božjim milosrđem. U vremenu Crkve, kršćansko zagovaranje sudjeluje u Kristovu: to je izražaj općinstva svetih. Onaj koji moli posredujući, ne traži samo »svoje nego i ono što se tiče drugih« (Fil 2, 4), tako daleko da moli i za one koji mu čine zlo (KKC – 2635)“.

Svi smo pozvani na zagovaranje, a velika većina nas bi bez sumnje trebala zagovarati mnogo više nego što to činimo. Gospodin nam govori kroz zbivanja u svijetu, On nas potiče: „Bdijte i molite“ ( Mt 26,41).

Gospodin želi da umijemo tumačiti znakove vremena. Pozvani smo podići zidine i stati na proboje!, poručuju organizatori, a sam Hrvatski narod osvjedočio se u snagu zagovorne molitve kroz domovinski rat gdje je Gospodin gotovo nemoguće pretvarao u moguće.

Svjedoci smo kako mladi danas napuštaju svoje gradove, kako natalitet opada, nestaju gradovi veličine Osijeka, duhovno nasljeđe prošlosti stalno se zapliće oko nogu te ne da da iskoračimo, napustimo pustinju, u kojoj lutamo poput izraelskog naroda 40 godina te napokon uđemo u obećanu zemlju.

Projekt je tek u povojima i već je pronašao mjesto u srcima ljudi. Bogu hvala i slava na svakom molitelju kojeg Gospodin poziva i zaista je prekrasno znati koliku vjeru imamo kao hrvatski narod te da svoju vjeru polažemo u ruke našega Gospodina da On vodi i upravlja našom domovinom i njenim narodom, poručuje za HKM Niko Rončević iz koordinacije Zagovorne Mreže.

Nacionalna služba zajedništva Katoličke karizmatske Obnove u Duhu Svetome diljem Domovine organizira klanjanja koja se odvijaju u trećem tjednu u mjesecu.

Glavna nakana klanjanja je: Novi izljev Duha Svetoga na hrvatski narod; krštenje u Duhu Svetom svih osobito mladih.

Svatko je pozvan da se priključi iz ljubavi prema Domovini i da doprinese svojim naizgled malenim djelom velikom djelu koje je Gospodin za nas pripremio.

Želimo da Gospodin na ovu našu lijepu zemlju izlije obilje blagoslova, na svim poljima našeg društva, prvenstveno u našim obiteljima, društveno, ekonomskim i političkim sferama naše Domovine.