Zajednica "Božja pobjeda" predstavila novu pjesmu: "Dubine (Oceans cover)"

Slavljenički tim zajednice mladih "Božja pobjeda" predstavio je pjesmu "Dubine (Oceans cover)". Uskoro će objaviti novi album pod naslovom "Dođi", koji mnogi s nestrpljenjem očekuju. Poslušajte pjesmu "Dubine", a više o pjesmi pročitajte u nastavku!

Pjesma "Dubine" prepjev je jedne od u zadnje vrijeme najpopularnijih kršćanskih pjesama "Oceans (Where Feet May Fail)", koju izvode glazbenici iz Hillsonga. Prepjevala ju je Romana Rođaković, a u izvedbi su sudjelovali Sara Čaljkušić (lead vokal), Jasna Bajer i Petar Buljan (akustične gitare) te Grgur Sesar (perkusije). Za snimanje, mix i mastering zaslužan je Grgur Sesar (studio Soba zvuka) dok je video – spot nastao u režiji Filipa Vukine, koji je uz Marina Škaricu bio i snimatelj spota (produkcija Nova Eva)..

Pjesma "Oceans" koju je prepjevao slavljenički tim zajednice mladih "Božja pobjeda" inspirirana je događajem o kojem čitamo u 14. poglavlju Matejeva evanđelja (Mt 14, 22-33). Njezini stihovi pozivaju na razmišljanje o potrebi produbljivanja vjere, o neshvatljivoj Božjoj ljubavi: "Dubine čuva Tvoja milost i moćna ti desnica. Kad krene strah i dođe slabost, Ti ostat ćeš moja pobjeda. Ime Tvoje zazvat ću i gledat gore iznad svih valova..."

Voditelj slavljeničkog tima "Božje pobjede" Petar Buljan otkrio nam je da je rad na pjesmi "Dubine" bilo posebno iskustvo te istaknuo da je slavljenički tim jednostavnošću obrade i video-spota želio staviti naglasak na molitvene riječi pjesme: "Budući da se radi o prepjevu pjesme koja je trenutno jedna od najslušanijih i možda najpoznatijih kršćanskih pjesama današnjice bilo je posebno iskustvo raditi na ovom akustičnom 'coveru'. Za sam prepjev zaslužna je Romana Rođaković koja je pokušala staviti tekst autora Matt Crockera, Joel Houstona, Salomon Lighthelma u duh hrvatskog jezika i približiti nam kontekst pjesme koja govori o događaju iz Svetog Pisma, točnije Evanđelja po Mateju (Mt 14, 22-33). Tu se radi o možda 'gorućoj' temi vjerničkog života; povjerenju u Boga i Njegovu očinsku ljubav za nas te o osluškivanju Duha Svetoga. Sama akustična obrada je vrlo jednostavna kao i video-spot. Htjeli smo time naglasak staviti na sami tekst da bi slušatelji mogli uroniti u svaku riječ."

Pjesma "Dubine" privlači već svojim prvim tonovima, a kad se sluša uz otvoren tekst evanđelja zaista može pružiti posebnu molitvenu atmosferu i pomoći u meditaciji sadržaja evanđeoske poruke: "Ali im Isus odmah reče: 'Odvažni budite! Ja sam, ne bojte se!' Petar mu na to odgovori: 'Gospodine, ako si ti, naredi mi da dođem k tebi po vodi!'. 'Dođi!' reče mu." (Mt 27-29)

Isusov jasan poziv Petru: "Dođi" riječ je koju su mladi iz "Božje pobjede" odlučili uzeti kao naslov svoga novog albuma, koji se, kako nam je rekao Petar Buljan, očekuje uskoro:

"Uskoro se može očekivati novi album slavljeničkog tima zajednice mladih 'Božja pobjeda'. Radi se o velikom projektu koji se snima već dvije godine. Tijekom te dvije godine, a i ranije, nastajale su pjesme u slavljenjima, na susretima i klanjanjima pa smo ih željeli snimiti i izdati. Također, nakon odlično prihvaćenog albuma 'Ja Jesam', htjeli smo snimiti naše slavljenje Gospodina u akustičnim aranžmanima te smo i taj projekt objavili na YouTube kanalu u svrhu evangelizacije."

Točan datum izlaska još nije točno definiran ali slavljenički tim izrazio je nadu se da će se već u studenome moći poslušati nove pjesme 'Božje pobjede'.
"Nadamo se da ćete u njima osjetiti molitvu i snagu slavljenja Gospodina!", zaključio je voditelj Petar Buljan.

Autor: Laudato